You are here: Home » Business » Sikkerhedstips til Elektriske Palleløftere

Sikkerhedstips til Elektriske Palleløftere

De fleste af de tidligere sikkerhedstips til manuelle palleløftere gælder også for elektriske palleløftere. OSHA inddeler manuelle og elektrisk drevne palleløftere i to separate kategorier, da elektrisk drevne enheder kræver mere dygtighed at betjene. De har også normalt større belastninger, hvilket gør elektrisk drevne enheder mere farlige. Derfor gør OSHA det obligatorisk for alle medarbejdere, der betjener palleløftere, at blive uddannet i sikker brug.

Vi ser på de ting, der kræves til træning af operatører af Ergolift palleløftere, men først her er nogle tip, der er specifikke til sikker betjening af elektriske drevne trucks:

  • Sørg for, at batteriet er fuldt opladet. Der skal være en strømstyrke på maskinen, der viser ladekapaciteten eller i det mindste fortæller procentdelen af hvor meget af batteriets levetid, der er tilbage. En lav opladning kan betyde, at din lift stopper halvvejs gennem et løft og vil kræve hjælp til at skifte lastning. Det resulterer i unødvendig nedetid og mere manuel håndtering, som øger risikoen for ulykker.
  • Test alle drevne funktioner som truckens løfter og afstande. Sørg for, at de elektriske betjeninger fungerer, og at trucken kan dreje korrekt. Foretag en generel inspektion af tilstanden, og registrer eller rapporter eventuelle mangler. Hvis der opstår alvorlige mangler, skal du mærke palleløfteren som “ude af drift” og sørge for reparationer.
  • Sørg for, at elektriske sikkerhedsanordninger er i brug. De fleste elektriske palleløftere har nødafbrydere placeret på et prominent sted. Dette forhindrer overbelastning eller udstyr, der løber løbsk.
  • Undersøg altid sikkerhedsanordninger som horn eller backupadvarselsenheder. Test også bremserne, og sørg for, at hjulstopklodserne er i nærheden for sikker parkering.
  • Kontroller knapperne til at køre fremad, bagud og neutralt. Sørg for, at de kører glat, inden du læsser palleløfteren og tager den i brug.
  • Sluk altid for strømforsyningen, når du opbevarer en dreven palleløfter. Sørg for, at den er tilsluttet en genopladningsportal og klar til næste gang, den skal bruges.

Korrekt Træning For Operatører Af Elektriske Palleløftere

Selvom en faktisk uddannelse ikke er obligatorisk i henhold til OSHA-lovgivningen for manuelle palleløfteroperatører, er det ikke det samme for medarbejdere, der bruger nogen form for palleløfter, der drives af en kunstig kilde. Det inkluderer elektriske palleløftere samt pallestik med forbrændingsmotorer. Praktisk træning anbefales stærkt til alle former for palleløftere, men det er en nødvendighed for drevne trucks.

OSHA leverer en praktisk “Ofte stillede spørgsmål”-publikation til træning af operatører af elektriske, industrielle trucks. Den dækker nøjagtigt, hvad arbejdsgivere og ansatte skal vide om elektrisk truckdrift, såvel som hver parts ansvar under loven. Dette er højdepunkterne i OSHA:

  • Formel, outsourcet træning er ikke nødvendig. Træning kan udføres internt, så længe det individ, der certificerer en elektrisk truckchauffør, er erfaren, kyndig og kompetent.
  • En operatør skal informeres om de generelle principper for sikker truckdrift, typen af køretøjer, de skal køre, de individuelle arbejdsrisici og de generelle OSHA-sikkerhedskrav.
  • Uddannede operatører skal vide, hvordan de udfører jobbet korrekt og demonstrere det gennem en evaluering. Dette kan opnås ved mundtlige og skriftlige lektioner, relevante videoer og efterfulgt af praktisk observation.
  • Arbejdsgivere skal recertificere operatører en gang hvert tredje år. Al træning og resultater skal dokumenteres. Faktiske certifikater er ikke nødvendige, som de er for gaffeltruckoperatører.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *