You are here: Home » Hus & Have » Have Belægningsmaterialer

Have Belægningsmaterialer

De fleste have designere bruger tre til fire forskellige materialer, såsom granit, mursten og eg, for at undgå, at ens syn bliver blændet af det man ser. Dette gør det lettere at opnå et design med sammenhold. Føler du, at du er ude af i stand til at gøre det forbi med et monotont materiale – Flinthugning (flintesten), samt lersten er f.eks almindeligt i landlige haver. Ellers kan du også bruge mindre enheder af samme ting – et bånd af uslebne granitsæt, der løber gennem skarpe sandblæste granitplader, kan være med til diskret at afgrænse børns legepladser.

Flow

Ved at bruge det samme overflademateriale både udenfor og indenfor,hjælper det med at sløre grænserne, hvilket gør rummene større. Men få materialer kan bruges til begge dele. En struktureret finish (we also call it finish in danish) er vigtig for et godt greb, derfor er et andet materiale af samme størrelse eller farve eller en vejrbestandig version nødvendigt. Thuja (https://www.trae.dk/leksikon/thuja-kaempethuja/) eller hårdttræ som eg, iroko og balau vil udbygge udendørs trægulve, især hvis plankerne lægges på samme måde. En sammensættende Plast dækning er en mulighed (besøg trex.com), eller brolægning- prøv CED Natural Stone. (CED Naturlig Sten)

At skabe en sømløs overgang er ikke så simpel som at hæve en udvendig overflade til niveauet af den indre gulvhøjde, da det kan kompromittere det fugtige forløb (DPC). Med nye udvidelser kan der tilføjes en høj DPC, eller med eksisterende bygninger, interceptore (same word in danish) eller rydde sporudløb installeret på tærskelen. Gårdhaver og terrasser skal skrånes forsigtigt væk fra huset, så vand ikke samler sig op ad muren.

Detalje

Brolægning og overfladebelægning skal have samme bredde og løbe vinkelret, afhængigt af mønsteret, og farverne bør aldrig mødes med hinanden.

Ved dækningen, er fastgørelsen lige så vigtige som pladerne, så brug derfor specialskruer. For hårdttræ og ceder dækning, er rustfrit stål eller messingfarvede skruer bedst. Brug aldrig negle – Det er ikke muligt at løfte brædderne på en nem måde, uden at beskadige kanterne. Som ved brolægning, er ensartet afstand afgørende.

Tips som Sandgaard Beton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *