You are here: Home » Lifestyle » De bedste steder at udøve parkour

De bedste steder at udøve parkour

1. Universiteter

Universiteter er som regel fremragende træningssteder for parkour af flere grunde. Først er stederne og arkitekturen som regel alsidig og interessant nok til, at man kan eksperimentere frit. På de fleste skoler findes der gelændere, ramper, trapper og forskellige niveauer nok til at holde dig beskæftiget i lang tid. Sikkerhedsvagterne vil sandsynligvis være ret tolerante, så længe du ikke gør noget, der forstyrrer for meget. De vil gå ud fra, at du bare er en lidt besynderlig studerende (og det er du måske også) og lade dig være i fred. Du vil også være langt sikrere, end hvis du fjollede rundt nede i centrum af en storby.

2. Legepladser

Uno legepladser er som skabt til parkour. Desværre er de som regel i børnestørrelse, men med lidt kreativitet kan du lave dem om til træningssteder for voksne. Der er flere fordele her. For det første er det et offentligt sted (ignorer skiltet, hvor der står “Beregnet til børn under 12 år”). For det andet er her et unikt sæt udstyr, der er beregnet til at klatre og hoppe på. For det tredje, er der ofte bløde træspåner eller gummi på jorden, så hvis det går galt, har du et sikkerhedsunderlag. Den største ulempe er selvfølgelig børnene. Det er ikke godt at træde på børnene eller gøre forældrene sure. Undgå så vidt muligt at øve i nærheden af børn.

Det dejlige ved strande er, at de er så tilgivende. Sand er en blød overflade. Du vil få svært ved at finde noget at klatre på, men du har al den plads, du kunne ønske dig, for at slå kolbøtter og lave tricks. Husk solcremen. Du vil måske være mere bekymret om at tage derfra med alle lemmer i behold, men det er heller ikke spændende at blive solbrændt.

4. Gymnastiksale

For et mere kontrolleret, kunstigt miljø (som ganske vidst er lidt i modsætning til filosofien bag parkour), kan du finde en gymnastiksal. Et sted med måtter, trampoliner og balancebomme er det sikreste og mest effektive sted at blive bedre. Hvis du falder, skulle du ikke komme alt for meget til skade, og de ansatte i gymnastiksalen kunne skaffe hurtig lægehjælp. For nybegyndere anbefaler vi faktisk dette sted fremfor alle de andre. Se, hvad du kan klare, før du tager dit show på gaden.

5. Åben mark

Ligesom stranden er en åben mark alletiders område til at øve saltomortaler og kolbøtter med et rimeligt blødt underlag.

P-20141205-00522_News-1020x680

6. Rullestolsramper

Leder du efter solide gelændere? Rullestolsramper er et godt sted at starte.

7. Skove

Skove er endnu et fremragende offentligt sted. Træer findes i mange faconer og størrelseer, og en tur i skoven kan altid være lidt uforudsigelig. Hvis du øver dig i skoven, er det en god måde at forbedre dit flow og dine improvisationsevner på. Du kan også bruge vandløb, broer, træstammer og sten som platforme og forhindringer. Hvis du falder, er skovbunden meget mere behagelig end et fortov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *