You are here: Home » Hus & Have » 9 bedste tips til første gang du skal trække en trailer

9 bedste tips til første gang du skal trække en trailer

trailer-header

  1. Påhægtning — hvis processen bliver bøvlet kan det måske betale sig at investere i påhægtningsudstyr, såsom et bakkamera.
  2. Øv dig uden hestene — indtil du er tilfreds med, hvordan traileren føles, når du kører, er det nok en god ide at lade hestene blive hjemme og øve dig i at køre den, mens den er tom.
  3. Rumlig bevidsthed — fordi de fleste trailere er bredere end det køretøj, der trækker dem, kan det være udfordrende at bedømme den korrekte placering på vejen. Mens du skal sørge for plads nok langs kantstenen, så traileren ikke bumper afsted i rendestenen, skal du heller ikke være så tæt på de hvide midterlinjer, at det er farligt. Jon Phillips fra Organisation of Horsebox and Trailer Owners (OHTO) anbefaler at bruge dine sidespejle til at bedømme din placering, og du bør installere forlængede spejle, hvis du ikke kan se ud over trailerens sider.
  4. Tab af kontrol — hvis traileren begynder at slingre, skal du modstå fristelsen til at rette den op med rattet. “Hold rattet lige og brems forsigtigt, til du genvinder kontrollen over traileren,” siger Jon. “Du skal ikke forsøge at accelerere dig igennem det — den kan komme til at slingre mere, før det bliver bedre.”
  5. Kørsel op ad bakke — motorer arbejder hårdt, når de skal op ad bakke, så værk opmærksom på eventuel overophedning på en vej med mange bakker. Vælg et lavt gear til nedadkørslen og brug motoren som bremse, så du ikke mister kontrollen.
  6. Baglæns kørsel — “Det skal gøres langsomt og besindigt,” tilråder Jon, som tilføjer, at der ikke er noget, der kan erstatte øvelse — helst på en stor tom mark eller parkeringsplads.
  7. Vær forberedt — hav relevante kontaktnumre, en refleksjakke og en advarselstrekant inden for nem rækkevidde i dit trækkøretøj, og tag ikke hjemmefra uden hensigtsmæssig sammenbrudsforsikring. Medlemskab i en nødhjælpstjeneste, såsom OHTO eller Equine Rescue Services, er afgørende.
  8. Sammenbrud — i tilfælde af et sammenbrud, skal du tænde for havariblinket og forsøge at trække ind på et så sikkert sted som muligt — helst på en rasteplads, ellers ved rabatten, hvis du er på motorvejen. Sluk for motoren og træk håndbremsen, før du tager din refleksjakke på og sætter din advarselstrekant op 50 meter bag traileren. Ring derefter til din nødhjælpstjeneste og lad dem vide, at du kører med heste. Tjek hestene og tilbyd dem foder og halm, men husk at det er yderst farligt at lukke dem ud på en travl vej, og på motorvejen er det ulovligt. Henvend dig til politiet først, hvis dette bliver nødvendigt.
  9. Og endelig… — “Det vigtigste ved at køre med trailer er at kunne forudse, hvad der kommer forude,” siger Jon. “Når det er fuldt læsset vil køretøjet ikke standse så hurtigt, som du er vandt til. Du har også brug for mere plads, så vær dominerende på vejen — du skal ikke være bange for at insistere på forkørselsretten.”

Tips som Kronborgtrailer.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *