You are here: Home » Business » Sådan finder du de bedste renter til dit huslån

Sådan finder du de bedste renter til dit huslån

Her er fire tips, der vil gøre din søgning lettere når du er klar til at begynde at søge efter den bedste renten til dit huslån af BRF. Er du usikker på hvilken type huslån du har brug for, så sørg for at læse min oversigt over de forskellige typer af huslån længere nede i dette indlæg.

Резултат с изображение за mortgage

Tip # 1: Sammenlign priser

Når du finder dit drømmehus vil din ejendomsmægler sandsynligvis henvise dig til en visse långiver han eller hun har arbejdet med før. Tag denne anbefaling med et gran salt. Husk – din agents største bekymring er at afslutte din affære så hurtigt som muligt, men at få et lån er en kompliceret proces, og især hvis du er en førstegangskøber. Hastighed er ikke alt, og du skal kigge rundt efter det bedste tilbud.

Sørg for at du undersøger renter på internettet og medtag dem i sammenligningen, hvad enten du vil beholde din lokale långiver eller hvis du overvejer at arbejde med en større virksomhed. Dette værktøj, der beregner huslån, kan hjælpe dig med at finde de bedste priser.

Tip # 2: Pudse på din kreditværdighed

At holde din kreditværdighed i den bedst mulige form er altafgørende, især hvis du ansøger om en konventionel lån. Jo højere din kreditværdighed er, jo bedre er din rente – og du vil have flere lån valg.

F.eks. ifølge lommeregneren på myFICO, kunne jeg betale så lidt som 10 305 kroner i måneden på et 3 000 000 kroners huslån med en kreditværdighed, der er højere end 760. Min rente ville være lige under 3,3%. Med en kreditværdighed på omkring 680 ville jeg betale 10 372 kroner i måneden for en rente på omkring 3,6%. Og med en kreditværdighed på 620 kunne jeg betale så meget som 10 581 kroner i måneden med en rente på mere end 4,8%. Med den lavere kreditværdighed ville jeg betale 990 146 kroner mere i renter i løbet af lånet.

Tip # 3: Forsøg at sigte efter en stor udbetaling

Det kan være vanskeligt at spare ihop nok til en udbetaling, men at betale mere i kontanter kan hjælpe dig få en bedre rente, og du kan også spare penger mens du betaler ned dit lån. Det kan også hjælpe dig undgå omkostningerne til lånforsikring, som mange långivere vil opkræve, hvis du har en udbetaling, der er lavere end gennemsnittet.

Hvis jeg betaler det anbefalede 20%, eller 400 000 kroner, på et 2 000 000 kroners hjem, ville jeg betale så lidt som 7300 kroner om måneden i lånbetalinger, ifølge denne regnemaskine. Dette er baseret på 3,7% ÅOP, god kredit, og et fast 30-årigt lån. Hvis jeg kun kunne skrabe sammen 250 000 kroner ville jeg pludselig betale 7980 kroner om måneden. Og så ville jeg betale 700 kroner om måneden i lånforsikring, som jeg ville have til at betale da jeg ikke kunne betale 20% af lånet. Det gør mine månedlige betalinger til lige under 8700 kroner.

Tip # 4: Overvej hvor længe du vil være i dit hus

Ved du at du kun vil være i dit hjem en relativ kort tid før du sælger den, så se hvis et rentetilpasningslån er bedre for dig. Dette er fordi du kan drage fordel af de lave indledende renter med ARMs, og derefter sælge dit hjem før din rente begynder at nulstilles. Men vær helt sikker på at du kun vil være i dit hjem en kort tid. Mange husejere regnede med ARMs men lidt når renten steg og værdien af deres hjem faldt i 2008, og ikke var i stand til at sælge sine hus.

Føles ARMs som for meget af en risiko for dig bør du seriøst overveje et kortsigtet fastforrentet huslån. Dine månedlige betalinger vil være dyrere, men du vil få en langt lavere rente. Du vil betale meget mindre under perioden af lånet og vil opbygge egenkapital meget hurtigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *