You are here: Home » Hus & Have » 8 tips for begyndere om drivhus gartneri

8 tips for begyndere om drivhus gartneri

Jeg har været i min nye drivhus-udstyrede have i et år nu. Indførelsen af et drivhus i min grøntsagsdyrkning har været en åbenbaring og noget, der virkelig har gjort det til en ekstra stor fornøjelse.

Som med alt andet er der en indlæringskurve, når man dyrker sit eget. 2013 er den første rigtige sæson, hvor jeg bruger drivhuset, og jeg har eksperimenteret i al hemmelighed siden begyndelsen af februar. Jeg har haft travlt med at prøve mig fra, og jeg har taget notater om de ting, jeg har lært hen ad vejen.

Резултат с изображение за greenhouse tips

Så efter tre måneder er disse mine tips for begyndere om drivhus gartneri:

1. Anskaf et termometer

Det er sandsynligvis det vigtigste tip, jeg kan give dig. Jeg ville være fortabt uden mit. Uanset om jeg har været i gang med at regne ud, om mine ærter vil spire i løbet af den næste uges tid, eller om jeg tjekker hvor koldt det er, inden jeg går i seng, har mit termometer været uvurderligt. Jeg gør sjældent noget uden at konsultere termometeret først. Det er næsten drivhusets chef.

2. Åbn døren i løbet af dagen.

Hold øje med temperaturen. Temperaturerne i mit drivhus nåede sagtens 30 grader i flere på hinanden følgende dage i april, og dette har afmattet sarte salat kimplanter og modnet andre grøntsager, der foretrækker mildere betingelser, alt for hurtigt. Åbning af døren og lugen hjælper med at regulere varmen.

Резултат с изображение за greenhouse tips

3. Sæt de planter, der elsker mere tempererede forhold, udenfor i løbet af dagen.

Mens jeg overvejede de sauna-lignende temperaturer, vi havde i dagtimerne, fik jeg en lys ide. Hvorfor ikke flytte de grøntsager, der nyder et køligere klima, udenfor i løbet af dagen? Det er bare genialt, og jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke tænkte på det tidligere?

Mine rosenkål og spirende lilla broccoli kimplanter var begyndt at blive lidt ranglede i varmen, og var lige på grænsen til at falde sammen. Nu sætter jeg dem uden for hver morgen, og jeg tror, de små fyre er reddet. Jeg har gjort det samme med porrer og grønkål siden, og de ser også bedre ud.

For at holde temperaturen nede kan du også male drivhus fra HobbyDrivhuse.dk skyggeprodukter på, som for eksempel Coolglass, men jeg vil også gerne dyrke chili og andre varmeelskende planter i drivhuset, så jeg vil ikke have, at det bliver alt for køligt. Indtil videre vil jeg fortsætte med at flytte planterne udenfor og så vil jeg genoverveje det senere.

4. Hold drivhuset pænt og ryddeligt

Jeg videregiver dette tip, fordi jeg ikke er ret god til selv at gøre det. Jeg ville ønske, jeg var mere organiseret, det ville jeg virkelig. Problemet er, jeg sætte tingene fra mig og tænker “Jeg flytter det senere”. Det gør jeg også inde i huset. Typisk mand.

Tro mig, det er vigtigt at holde drivhuset ryddeligt, da du skal bruge så meget plads som muligt, når du virkelig kommer i gang med at så frø. Du skal have plads på plantebordet til at blande gødning af kompost og komme det potterne, og du får brug for et sted at sætte potterne, når du har sået frø i dem.

Hvis du sætter potterne tæt sammen, danner det også et lille mikroklima, der kan være med til at hæve temperaturen en anelse på kolde nætter.

Og bunker af habengut, du ikke bruger, er den perfekte bolig for snegle.

Резултат с изображение за greenhouse tips

5. Se efter skovsnegle før sengetid.

Nåh ja, sneglene. Sørg for at tjekke efter disse rædselsfulde slimede væsener sent på natten. Der var en aften, jeg ikke gjorde det, og jeg mistede en masse dyrebare kimplanter.

6. Vand om aftenen.

Ligesom med et udendørs bed, er det meget bedre at vande om aftenen end i løbet af dagen, da vandet ikke bare fordamper. Dette er især tilfældet i et drivhus, hvor varmen er meget mere intens.

7. Dæk planterne med isoleringsmateriale på kolde nætter

Dette vil holde temperaturen omkring 2 grader højere, end den ellers ville have været, hvilket vil beskytte planter og spirende frø fra farerne ved frost. Bobleplast er et billigt eller gratis alternativ.

8. Dyrk noget, du kun kan prøve med et drivhus

Det mest spændende ved drivhus dyrkning er de ubegrænsede muligheder, der følger med. Du kan prøve dig frem med alle mulige slags tropiske planter og mærkelige, varme-elskende grøntsager.

Det er spændende at forsøge at dyrke noget, du normalt ikke ville kunne dyrke, og det gør din afgrøde meget mere interessant. Jeg forsøger mig med meloner, auberginer og nogle få fine chilier, som jeg aldrig har været i stand til at dyrke før. En hjemmedyrket melon, tænk bare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *